TANNEKE GIN

~ Touched by Magic ~

TANNEKE GIN is een heel bijzondere, 100% handcrafted Belgische gin. Een gin vol kruidige geheimen en warme magie. Vergezeld met de tranen van Tanneke Sconyncx.

TANNEKE GIN wordt gedistilleerd met kruiden uit de streek van Gottem, Deinze en Tielt en heeft een alcoholpercentage van 40%. Brandnetel, dovenetel, zoethout en hop vormen de basis van deze kruidige gin.

 

Tanneke Gin Fles

Wil jij ook deze Belgische gin toevoegen aan je collectie? Bestel vandaag en geniet van de GINspired korting !

5% korting voor alle leden kortingscode: GINSPIRED

Volgens de legende was Tanneke een bloedmooie vrouw die in Gottem leefde en door toedoen van de Baljuw in 1603 op beschuldiging van hekserij uiteindelijk een vreselijke dood stierf te Tielt. Op kerstavond 1602 werd Tanneke opgesloten in de gevangenis van Tielt, op de hoek van de Hoog- en de Sint-Jansstraat. Zij ontkende alle aantijgingen en verklaarde dat de baljuw wraak wilde nemen wegens haar seksuele afwijzing, dat hij uit was op haar geld en haar goederen. Ze werd er gefolterd door de Gentse beul Baudewijn Waelspeck. Ondanks haar enorme weerstand bekende Tanneke uiteindelijk alles wat men haar ten laste legde. Omdat ze geen vergiffenis had gevraagd voor haar zonden werd Tanneke in ongewijde grond begraven in haar geboorteplaats Gottem, dicht bij een vijver die nog altijd de heksenput wordt genoemd.

GINspired? Let’s connect… Facebook Group GINspired | Facebook | Instagram